Selasa, 31 Ogos 2010

The First National Day at my new school

Salam Kemerdekaan buat semua...

Walaupun sedang BZ dengan kuih muih dan hal-hal sekolah, tapi tergerak untuk share something about the National Day Ceremony at school.

Sebenarnya ni memang sekolah baru saya di bangunan baru!

Ceritanya begini...

Pada 28 Ogos 2010 yang lalu..
Sekolah telah mengadakan Pertandingan mengecat pasu
Corak apa?
Hah...Jalur Gemilang sudah tentu kan..
Semua unit, Kelab dan Persatuan mengambil bahagian
disertai dengan 10 orang pelajar masing-masing
Suasana kemerdekaan diserikan lagi dengan
lagu-lagu patriotik...
Pertandingan mengambil masa hampir 5 jam

nasib baikla..
cuaca panas so senang mau jemur pasu kan...
Pengetua dan barisan pentadbiran pun turun padang!
Guru-guru pun hadir dengan gumbiranya bawa anak..
mesti..mesti..mesti..
Pujian diberikan kepada pelajar yang turut serta.
Anak didik kita perlu disemaikan dengan semangat kerjasama
beserta kesedaran untuk bekalan masa hadapan..

Tahniah la..kepada semua warga sekolah yang hadir..!
chayo..chayo..(maaf jika ejaan chinese x betul..hehe..)

teringat warga sekolah ku yang lalu...dengan bilangan pelajar yang ramai
tetapi bila ada majlis sebegini
Guru-guru bersungguh-sungguh meraihkan dan melaksanakannya
dengan BAIK!
Owh..rindu kamu geng2 guru Lahad datu...
Thanx for the experience..

Pada 30 hb plak telah diadakan Majlis Khatam Al-Quran
dan
Majlis Diambang Kemerdekaan
Bacaan Ayat-ayat suci membuatkan hati kita menjadi sayu dan insaf
Semoga pelajar-pelajar sekalian dapat menghayatinya
dan berubah sebaik-baiknya...
Insyaallah..

Beberapa gambar yanng dapat di kongsiikan tapi majlis khatam Al-Quran tu tidak sempatla..khusyuk dengar pelajar-pelajar membaca Quran..sampai lupa..
Sorii...ya geng2...


5 ulasan:

Uruchimaru @ kf berkata...

slm merdeka cikgu maisyah!

oh dulu mengjr di lahad datu ke?bah ape name sekolah tue?

*sigu ttg soklan icon tu sigu boleh cube link sini:-

http://myspace.laymark.com/

sekian,terima kasih hrp dpt mmbantu iya bah!

maisyah berkata...

SMK Sepagaya..sekolah mu ka?
mengimbau kisah silam karang ko Uru..
Ok..thanx..nda la sudah aku kempunan ba..lalikan mengunjar (mencari) icon ani deh..

Uruchimaru @ kf berkata...

hoh? SMK sepagaya? hehehe thn bile tu sigu?
bah sbnrneye sigu kite ade kwn sek disitue..

Uruchimaru @ kf berkata...

oh thn 2007-2009..!
kawan sa abis sda bljr tue..
die sek sampai 2005!
die ddk di kg.silam lamak!

maisyah berkata...

Ya..masih ada ba kg tu.. :D

Terbaru!!!

Follower atau yang Melawat ke Blog Mummy...LET'S EXCHANGE OUR LINK ...

Sekitar Majlis Pelancaran Mystar Sandakan 2010