Ahad, 18 Julai 2010

I da follow u..u follow I balikla...boleh gunapakai ka tidak?

First statement yang saya selalu jumpa ialah statement ni...

I Da Follow u..U Follow I balikla..


Hehe..aku pun guna la...
Untungnya adala blogger yg kira da 'tali pinggang itam' memberikan tips berguna untuk tarik follower to ur blog. So, maksud tips2 yang di beri tu lebih kurang camni...

Jangan sesekali guna ayat skema ni..for sure org x akan follow u back..lawat ja ada la.
Aku pun x tanya..tapi betul juga da macam ayat arahan kan..orang x suka di arahkan..

Guna la ayat yg sedap di dengar dan..don forget to put 'smiles' di hujung ayat k...
Kebetulan aku memang suka 'smiles' ni..comel dan ringkas

From my experience plak...Ayat tu jangan memaksa tapi kena jemputan yang munasabah
(mentang2 dr Sabah kan..ya la..munasarawak mana ada kan..)
Sense of humour...mesti..mesti..mesti...
"Hai..awak suka travel? saya pun tapi saya baru travel dalam negara..suka x kita share tempat2 yg dilawati..? jom joging ke blog I ... :D"

Selalu la blogwalking ke blog2 yg kita da follow atau orang da follow kita k
Orang sombong selalu rugi..nuffnang x naik..hehehe..

Kenala tau perkembangan kawan2 kita ni..dia sedih ka..suka ka..marah ka..give la advise atau kata2 semangat...k...

Joinla mana2 komuniti yg glamer, popular atau mungkin yg sealiran kita..

Post memainkan peranan... orang kata jangan jadi diri orang lain..
be urself..jangan ko tu ayu lemah gemalai tiba2 postnya kok...macam gila2 gitu.. bersederhana k...
Macam daku..uhuks...

Post tu kalau rajin kerapkan la...kalau x jangan lupa balas komen atau memekak la sekejap di 'shoutmix box' kamurang tu k...

Ok geng..tu ja la..rasanya kawan2 lain lagi banyak tips kan... share ckit... :P

4 ulasan:

~fisha~ berkata...

hahaha!

maisyah berkata...

hahaha...juga..

Uruchimaru @ kf berkata...

bah biasalah tu kunun2 mo kasi up trafik diblog nye!

openid berkata...

Ada betul juga tu... kira macam dulu2, that is one of the way to know other bloggers. Tapi sikarang terlalu banyak orang blogging. One of the way to make friends is through that la jugak=)

Terbaru!!!

Follower atau yang Melawat ke Blog Mummy...LET'S EXCHANGE OUR LINK ...

Sekitar Majlis Pelancaran Mystar Sandakan 2010