Rabu, 28 Julai 2010

Tutorial Blog Paling Ringkas dan Mudah di Dunia!

Nah kau tajuk...
tedalah..ini untuk kawan sepinggan semangkuk segelas dengan aku masa muda 'dolo-dolo'...
Masa kami sama2 study...

Jane..

Ko mau buat yang menu banyak2 cam aku punya tu kan..

Home....Mystar...Menu tu ya ka?

tu sonang Paling Ringkas dan Mudah di Dunia!

Kalau ko mau yang 'begayak' (stylo) aku pun 'budak baru belajar, ambil rotan tolong tunjukkan nih..'

so, here it is..

  • ko login blog mu, p ke 'Design' ada d atas tu sebelah profil2 mu kan..
  • Then, ko nampak kotak 'Add and Arrange Page Elements' tu kan..
  • ko klik ja ada 4 menu d atas tu.. Posting..Settings...Design..Monetize..
  • Here u klik Posting>Edit Pages..
  • Ok done!
  • Ko menaipla apa yang ko mau taip ctu..means nanti ko ada 2 pages sudah tu..k..

Selamat mencuba...

8 ulasan:

echah mashuri berkata...

huhuh....mekasih 4 tutorial ni..hik

dak eina (◕‿◕) berkata...

salam perkenalan...

dak eina xpndai nak ajar lah kat favicon tu..

dak eina refer tuto blog otai je... ;)

kugilablog berkata...

hakhakhak...
tutorial terbaek!

Fantastic Ajane berkata...

wah.. makasih ma fren...suka ni...

maisyah berkata...

hehehe..komentors thanx..malu le..
biasa ja ni..
Aku pun belajar2 dari otai ni..tapi aku suka panggil dorang ni 'sifu' heh..

Arra JaSmY berkata...

waa..bagus2.

sharing is caring =p

Hazwan Arif berkata...

erk~

Uruchimaru @ kf berkata...

wah bergayak ini cikgu aaa!

Terbaru!!!

Follower atau yang Melawat ke Blog Mummy...LET'S EXCHANGE OUR LINK ...

Sekitar Majlis Pelancaran Mystar Sandakan 2010