Sabtu, 13 November 2010

Sukan Sek. Men. Merpati Sandakan Akhir Tahun 2010 eps. 2

Yeah..lega akhirnya sukan sudah berakhir. Satu keja da selesai. Ada lagi Isnin ni majlis Konvo plak ya..pastu key in markah pastu....blehla sigu berronggeng (thanx to anis coz mengingatkan saya perkataan maut ni)...berrrcanda..berrrBW...

Ok..mula-mula kita lihat fenomena sukan sekolah k...
Ni antara khemah-khemah rumah yang ada: merah, hijau dan BIRU..(ada lg kuning tapi x sempat snap)


Ok..yang kanan atas ni plak acara 4x400m kategori Lelaki A (menengah atas), manakala kiri atas tu plak semasa raptai perbarisan

Sejurus perbarisan lintas hormat baru bermula..hujan pun turun...sigu pun menyelamatkan diri berteduh bawah khemah PBSM
(risau jg budak2 tu demam kena hujan..)

Orait..semasa sukan penutupan petang tadi, sekolah kita ada menjemput atlit d arip ada sekolah lain. Ia bertujuan untuk menimba pengalaman dan memeriahkan lagi temasya sukan sekolah kami. Atlit yang d jemput adalah daripada SM Sung Siew. Sekolah ni memang tip top la akademiknya especially.

atlit yang dihantar untuk bertanding dalam acara 4x400 jemputan ialah atlit yang masuk SUKMA.. tu geng..nah 'matai' (mati atau kojol ngee..) atlit kami camni..
Tapi xpa semangat kesukanan dan experience yang maha l ni..berentap dg atlit SUKM A wei...
Gambar atas tu nampak x yg pakai seluar pendek? Hah..tu la atlitnya..
Tempat pertama sudah tentu SM Sung Siew, Kedua Lelaki A SMK Merpati dan Ketiga Lelaki B SMK Merpati.


Gambar ni mau bagi tengok perbarisan Rumah Cenderawasih (Biru) dan Rumah Kenari(Hijau)
Agak2 sapa menang perbarisan?
Hehehe....BIRU sudah tentu...

Taraaa.....
Dari Kiri: Tempat Ketiga Rumah Kuning
Tengah: Tempat Kedua Rumah Merah
Kanan: Tempat Pertama Rumah BIRU

Pheww..
sapu abis beb..
Tapi rumah BIRU xda olahragawan atau olahragawati..
almaklumla ramai sangat atlit dlm pasuka tu..so, acara bahagi sama rata...
kalau x dapat juga tapi seribu kali sayang..sorang atlit harapan BIRU disqualified!!
why?
Coz dia mendaftar pakai baju T...alih2 p trek buka baju tinggal singlet putih then berlari sakan sampai menang x sedar la tu peraturan kan...
(hah..free2 la lari..)

xpala..pengajaran di masa hadapan supaya atlit Rusli akan jadi lebih dewasa..rules are rules..

Owh..lupa plak..
Pemenang bagi khemah tercantik jauh kepada ... Rumah Hijau
diikuti rumah BIRU dan Rumah Kuning

Adakah BIRU bolot suma? x juga kan..rezki BIRU la dari tahun lalu...
Syabas beteh...(Hindustan ckit k..)

*maaf ya catatan masa bagi larian2 x dapat disertakan suma tu dengan Hakim..sigu pendaftar peserta x campur ngee...lagi pun ni entry express..Owh..happy nya.....

8 ulasan:

Uruchimaru @ kf berkata...

mak aii pesal catatan ni mcm mo lari cepat2 je..matai...hihi

saper johan kesluruhan ni?
BIRU KAN?

MasaDahTime berkata...

entri ekspress? berapakah catatan masa untuk menyiapkan entri ekspress ni?

Ms Nury berkata...

Rumah Biru aje menang nih...

Nury sokong umah Merah... :)

Irnie berkata...

dr sk rendah hingga sk menengah sy bersama umah yellow..

bile da jd cikgu, thn ni first time dpt umh kaler lain.. hijau.. juara pulak tuh.. :)

http://irniesharimabasir.blogspot.com/

maisyah berkata...

Uru: ya..Biru ba..ngee...bangga jd guru rumah biru

maisyah berkata...

Masadahtime: lebih ku..njrg...eh..x smpai setengah jam...10 minit! hehe...ketika itu masa adalah emas..

cam en masa kan...wah jgn marah..

maisyah berkata...

Ms Nury: Haah..Biru..rumah merah nombor dua la..ok ba tu..masuk ranking top 3 kan.. ;)

maisyah berkata...

Irnie: Owh..yaka..saya sek rendah dan menengah tukar2 ja..sek rendah guna warna tp menengah dia guna nama planet la..saya rumah pluto..yai..janggalnya kn..

Terbaru!!!

Follower atau yang Melawat ke Blog Mummy...LET'S EXCHANGE OUR LINK ...

Sekitar Majlis Pelancaran Mystar Sandakan 2010