Jumaat, 12 November 2010

Sukan Sek. Men. Merpati Sandakan Akhir Tahun 2010 eps. 1

Salam 1 Malaysia semua...
Kesibukan tahap idung melanda diriku..
Ntah berpa lama la x update sejak deepaavali lalu kan

Tapi hari ni buat juga..

Sebenarnya BZ sebab sekolah kita 2 minggu lalu ada exam akhir tahun dan Excel
Kena pula paper saya yg kedua terakhir pada minggu terakhir..(emm..faham x? ngee..)
Maknanya, pas ni paper kena check and markah kena hitung dan isi dalam komputer sekolah, last isi next monday (i got 6 class with average every class got 40-45 students with 2 papers per person)
wow....ni kena guna gear 5X2 = 10

Selain tu..BZ lagi dg Majlis Konvokesyen pelajar bagi bidang kokurikulum dan HEM..Kurikulum belum lagi ya...
coming soon...(hah...ada lg...?)
tu x seram...yg seramnya i'm the Executive Secreatary....
so..meeting by meeting must have minit by minit...(campur speaking London U)
jadi jari-jemari memang keja kuat la..


Saya dan Pencatat Markah Mutakhir

Owh...kertas kerja jangan lupa...

and today plak..macam tajuk tu,,,
Sukan SMK Merpati Sandakan Akhir Tahun 2010 eps.1
jeng..jeng..sayala bahagian Pendaftaran Peserta bersama seorang rakan seperjuangan Ust. Zu (nama glamer ba...xda dlm gambar)
Apa lagi berteriak la Ust bl pelajar x datang2..(astaghfirullah al aziim.beberapa kali ustaz mengucap ba kasian dia hehehe..sowiiee..ustaz saya x bleh coz sakit tekak menyerang lagi)

Masa sukan ni..disiplin diketatkan:
  1. Rambut kena pendek (lelaki saja..perempuan tudung wajibul heh...)
  2. Seluar x bleh pendek
  3. Baju kena putih atau baju PJ sekolah atau baju warna rumah masing2
Banyakla insiden yang marah2..pekik2..ketawa2 (wajib k..awet x mudah tua ngee..)
Tau x..ada yg daftar pakai seluar panjang, sekali masuk padang pakai seluar pendek! emm..Memekik lagi c ustaz...
"Ridzwan..sila keluar padang sekarang. Kenapa kamu pakai seluar pendek, tadi kamu pakai seluar panjang??!"
Nah..ambik ko... Tabik spring to Ustaz... Hep!

Apa lagi..takut penyertaan pasukan rumah dibatalkan berlarila pelajar tadi tukar seluar...(sorry guys..rules u know..)

Ada lagi...lucu juga tapi bangga jg dengan semangat dorg ni..belajar x berapa ngam dg dorang tapi demi sukan dorg sanggup mematuhi undang2 sekolah sekelip mata.

Kejadian tu ialah seorang pelajar ni rambut dia xla panjang mengurai tapi kan mengembang plak..maklumla rambut dia kerinting.
So, Guru rumah sukan memberikan motivasi express sambil membawa gunting!
Wah...zap zap zip...sudah abis rambut pendek hahaha....
(saat yg sama sebak jg...demi sukan kan..dia sanggup gunting rambut yg dibelai2 berbulan2 lamanya!)



Syabas kepada kamu pelajar! Begitulah..baru cigu sayang...ok..

Setakat ni rumah Biru menang iaitu Rumah sukan ku! huhuhu....bagus..anak-anak.. bagus..sok buat lagi k..
Ok..sudahla dulu ni..kita tunggu esok plak apa kesudahan sukan sekolah saya ni..
Daa...

9 ulasan:

nadzirah aqilah berkata...

hahaha.. mcm2 perangai.. rindu plak zaman sekolah dulu...

patutla lama xnampak sigu.. hehehe

maisyah berkata...

iya la dorg ni ada sj...
yg buat salah tu bdk2 form 3 tu..
harap2 dorg success jg la dlm exam ari tu..

Uruchimaru @ kf berkata...

base kan sigu perkare2 mcm ni lah nnti akn di kenang owh..wah mcm sentap plak bce..

uikna bape ari ni sukan...base dulu2 kite sukan cume sehari sak!apepun go2 pasukan umah biru...

*dulu team umah merah..pasukan feveret setiap kali sukan mesti johan ksluruhan...hihi =)

maisyah berkata...

sentap baca?..awat hang nakal na..?
hee..besalah hero tamil kalah dulu..

sukan 2 ari coz x mau bt sampai ptg..lgpun ari ni jumaat kan..so, sambung sok la..budak2 pun xda belajar dah..jd penuhi ms yg ada dg sukan.

Yes..yes..biru mesti menang la..(konfidennya sigu kan..)

Uruchimaru @ kf berkata...

bhahaha..sentap mean mcm sedih lah sigu mne ade nakal aiyah..

uina mcm urg utara je ni speking hihi..

oh ya ka bru hambe taw..apepun majulah sukan utk negara..

biru2 tingu dri jauh hati saya rindu >---eh pehal plak mcm lirik lagu sayang kinabalu plak...hihi

iye sigu semangat2 ok! klu kalah sile buat2 blurr ok!

Zezebel berkata...

Tengah busy dengan SKT, hehe

Irnie berkata...

aik..? sukan di hujung tahun ye..? wah.. boleh stress ni tgk jadualnya.. meh sy tolong mark paper sainsnya.. ehhe.. hantar skema skali ye.. :D

maisyah berkata...

Uruchimaru: eh..rindu Kinabalu turun la Sabah..ada berani? ngee..

maisyah berkata...

Zezebel: aik..smla jg..cuma xla mempengaruhi jadual harian saya..isi baik2 aa..dpt markah tinggi..hee..


Irnie: kalaula memang bleh bg dg cigu lain..da lm saya bg..mslhnya x bleh...tu yg bingung ni..

Terbaru!!!

Follower atau yang Melawat ke Blog Mummy...LET'S EXCHANGE OUR LINK ...

Sekitar Majlis Pelancaran Mystar Sandakan 2010