Selasa, 14 Disember 2010

Best Friend's family Gathering

Kaum wanita ni kalau da jadi ibu2 ni..jarang sekalilah dapat huhahuha dg kwn perempuan dia yg lain... BZ terus...

Tapi...bila ada kesempatan mesti GRAB!!...Supaya ibu2 lebih gumbira..ya x? Hee..senyum musti...

Lagi...best dg family2 sekali jumpa kan... tengok2 eh..eh.. anak mu laki2..owh..dua sudah anakmu... ahaks...

Dulu2 cakap pasal kawin geli....uwekks... maklumlah kami kan geng perempuan jeans n selipar adidos (jenama adidas tiruan yg glemer gila!) x pun yg xda jenama la. Alah..dulu2 ada ku kesah? jenama2 ni? (Hee..sekarang pun aku x kesah janji sedap mata memandang dan memenuhi kehendak diri sudah makcik..)

Entry lalu ada kata kan da janji kan..mau post percutian sorg kwn seperjuangan dan sepersekolahan sepergaduhan dan macam2 seperrr...lagi la..

Dia ni among my best friend ever la... (for me best friend x semestinya sorang ...sapa2 yg ngam dg jiwa kita can share something from deepest of ur heart...nah..i knew it..u are my best freind too..)

Orait, d pendekkan la ..kwn saya ni sekampung dg saya dan suami jg tau...tapi dia stay d Semenanjung coz keja and kahwin d sana. Hingga kini sorg anak lelaki yg sebaya dg Miezan.

Percutian dorg ni x lama beberapa ari ja tapi kami sempatla berjalan2 ke beberapa tempat d sekitar Sandakan. Yang lucunya telatah anak2 kami la..Kami sbg Ibubapa ni rilex ja la kan...walaupun anak2 cam nangis2 kan... ' ni lagi sorg nak kena belasah ni' (hee..lawakla dengar husband dia kata camni...da geram betul la tu. Kalau d Sabah setakat perkataan tampar tu da kira geram jg la..so, in my imagination belasah tu kan cam bergaduh anak beranak dusyum..dusyum ...jadi lawakla bunyinya)

K jom survey kemanakah kaki kami mengiringi kaki mereka bersiar2 d Sandakan ni... Chalo beteh!..

First sekali kami p Taman Sepilok Sandakan..apa lagi tengok Orang Utan dan konco-konconya

Utk makluman semua, ni masa makan Orang Utan. Jadi time ni memang ramaila org berkunjung coz Orang Utan d beri makan.

Tapi kan time ni ada sukarelawan wanita Inggeris pakai baju cam tentera British jg la siap dg topi bulat tu...umur dalam 60-an. Dia bawa signboard tulis 'Please Silence' dan 'Tolong Senyap'. Cara dia pegang cam sorg perempuan yg tunjuk signboard 'Round 1' dalam gusti Smackdown tu la... Hehehe...

First Orang Utan yg kelihatan d pintu masuk.



Orang Utan sedang makan sambil mengendong anaknya...banyak oo dia makan pisang. Ni kami duduk d pelantar dengan anak2, kepenatan sebenarnya. ada 2 ekor lagi sedang bergayut d kabel dari pokok ke pokok cuma ndak d pamer d cni, coz gambar x berapa cantik la..sorry guys..

Punyala susah kami mau kawal 3 sekawan ni..mulut dorang bukan main lagi bising! macam pengulas rancangan National Geography la pula. Suma org putih yg merakam gambar Orang Utan sedang makan pisang tandan tu tengok 3 sekawan ni..

Aduyai..budak2 mana boleh duk diam kalau da excited! tu tandanya budak yg cerdik tau...coz dorg banyak idea..hai..pengulas la katakan..hahaha... Orang Penang kata 'Lantak p la'...ya x? tau ba...

Hampir jam 4 petang pula kami bergegas ke Taman Buaya. Coz masa ni ada pertunjukkan buaya.

Dimana beberapa ekor buaya bersama penjaga buaya melakukan beberapa aksi. Antara aksinya menari bersama buaya, berjalan d atas buaya, baring d atas buaya sambil melambaikan tangan, mencium buaya dan memasukkan tangan ke dalam mulut buaya (ni sangat mendebarkan).


Psst..gambar yg ni sudah lama tengok tarikh tu..hee..x sempat mau edit. Tapi pertunjukkan ini sama saja k..

Pertunjukkan mengambil masa lebih kurang 20 minit. Lepas itu, kita dapat melihat buaya d beri makan. Seraaam!...ganas tau berebut2 mau makan daging ayam yang dilempar dari atas kolam.

D cni bukan saja ada buaya banyak lagi binatang lain contohnya Burung Kasawari, Burung Unta ular sawa, replika buaya untuk mengambil gambar sebagai kenangan, buaya awet sebagai cenderahati atau koleksi ada d jual, kura-kura, tuntung dan famili yg sewaktu dengannya, ikan emas yang bersaiz kecil hinggalah yg besar...sebesar budak darjah 1.

Selepas pertunjukkan kami pun bagi makan ikan emas, tapi kena bayar RM1 untuk setiap 1 beg plastik makanan. Seronokla Miezan, Putri dan Shazwi (anak lelaki kawan saya) bagi makan ikan2 tu...banyak tau ikan2 emas tu satu kolam! bukan dalam akuarium kaca..

Hampir kepetangan, kami pun menghantar kawan saya tu balik ke Kg. Sim2. Kg. Sim2 ?...Oh ya..sempat juga ambil gambar d PASAR SIM-SIM. Ingat lagi tentang ikan bakar yg saya ceritakan dalam post yg lalu?

Okeh.. nanti kasi tengok gambar kita makan d Pasar Sim-Sim. Harga dan makanan yg pelbagai berbaloi-baloi mencubanya.. Daa...

7 ulasan:

nadzirah aqilah berkata...

aduii.. sonoknya dpt jln2 mcm nie... bila la sya dpt ke sabah lagi kan...

*paling tak sabar mo tinguk gambar ikan bakar pasar sim-sim tu... adididi.. terliur sua ni... hahahaha

Uruchimaru@kf berkata...

uikna itu boye luas betul mulutnye..erkk,boye darat hihihi......

maisyah berkata...

anis:Haah...jalan2 la. Boleh la kita kenal2 kan...
nanti kak post ya...curi masa lg..

maisyah berkata...

Uruchimaru: Hehehe...buaya darat ka laut ka..dua2 pun takut kan...ini Om saja tidak takut buaya..itu buaya takut sm dia...hahaha..

Ms Nury berkata...

Salam Mai, apa kabar? Wah... Mai pun bercuti juga yea :)

maisyah berkata...

Ms Nury: Hai..Ms Nury..long time no c..da bais cuti ya? saya belum lagi..next week mayb..ni kwn ja bercuti d hometown saya..

MyraLove =) berkata...

bestnye kak jumpe kawan2 camtu kan..
hikhik...betul pun mcm y akak cakap tu..time2 umor cam saye nih(aiceh) cam geli lah...
tp pnh gak sembang2 ngn kawan2..nanti dah besar2 dah ade anak sumer...kena wat gathering bersame2..mesti best..hihihi

Terbaru!!!

Follower atau yang Melawat ke Blog Mummy...LET'S EXCHANGE OUR LINK ...

Sekitar Majlis Pelancaran Mystar Sandakan 2010