Jumaat, 17 Disember 2010

Best Friend's Family Gathering...final part

Salam 1 Malaysia!.....(jangan lupa tunjuk 1 jari k geng..)

Now this time mau kasi sambung sedikit story perjalanan kami melawat ke beberapa tempat yg ada sekitar Sandakan semasa kawan saya balik bercuti..

Kali ni agak pendek lah (coz saki-baki perjalanan ja). Bagi tunjuk gambar2 ja...(cam entry express plak kan..)


Taraa....anak-beranak ni sempat lagi bergambar atas buaya awet tu...walaupun dalam keadaan paksa...anak2 sudah faham apa binatang tu..

Yang ni pula Gambar salah satu tokong yang ada, kita bawa kawan ke cni bukan apa...cuma mau bagi tengok husband kawan tu view bandar Sandakan dan pulau2 d sekitarnya. Ini kerana Tokong ini terletak d atas puncak bukit...di panggil 'Tokong Tangga Seribu'.

Masa ni hujan so, x dapatla berlama-lama kan..jadi gambar pun yg gerb
ang ja...kalau x bleh tangkap gambar pulau2 dan view bandar Sandakan tu..just want to share kan. Sini ujung2 tahun memang camni..ujan ja. Samala cam negeri lain kan. Tu yang stanby payung.

Oleh kerana itu...x tau sudah mau kemana dalam cuaca begini boleh pula terlintas p main bowling...cni kecil ja..cumanya memori bersama kawan kita yg penting kan...Masa kami sekolah dulu bowling2 ni x tau pun, main lagila...

So, kami berempat pun main bowling la. xda la against sapa2..coz honestly saya yg x pandai main n husband kawan pun sama..main hantam sajala... janji bola tu berguling2...bukan d lontar cam peluru kan...Ada la juga 2X strike hehehe...setelah beberapa kali guling...(wah..guling aa...bukan bowling)

Banyak juga tangkap gambar semasa main...tapi gambar ni yg saya lekat d cni...



Ni 3 sekawan ni...cbuk juga mau main. nasib baikla kawan saya ada beli mainan tu tadi. Jadi main la dorang d sudut belakang dekat kaunter.
Kita main selama sejam...aduh..bagi yg nda pandai rasa cam lamanya sejam ni..
Tu tengah bincang la tu..mau susun mcamana ni? (mungkin la kan..)





Lepas main mesti lapar kan...jeng..jeng..jeng...
cnila kami makan pada petang tu. Pasar Sim-Sim, Sandakan.
Satu meja panjang tu kami borong tau.


Kami makan 4 ekor ikan bakar, lain2 jenis. pastu sayur ada 2 jenis, order plak sup daging dan sup kaki ayam. Diberikan juga 2 jenis sambal masing2 (sedap wa cakap lu..)...nasi 4 piring dan sebesen nasi tambah (setiap sorg sudah tambah 2 kali) tapi nasi dlm besen masih ada lagi! air sejuk satu jug...nescafe dan satu jenis air lagi..(x ingat plak 1 minuman apa)... semuanya......$$$$$???
RM39.50! Rasa2 okka x ok?

Bukan setakat ikan bakar ada k...Bakso, goreng pisang, ubi, menu goreng2 pun ada...minuman pun macam2 ada...tanya saja (bertanya xda cas ya x?)

Pas perut kenyang...kami pun chao. Coz ari beransur kepetangan tambah2 lagi cuaca mendung..macam lewat betul pula...

*Thanx friend...next time ada masa c u all again aa...mana tau ada tambah 'askar' ko satu? hehehe...

6 ulasan:

Sepatu Hijau berkata...

salam..


4 ekor ikan bakar...


leleh air liur :)

nadzirah aqilah berkata...

eh.. murah gak harga dia.. adoiii.. meleleh air liur.. xtahan.. hahaha

nur berkata...

sian si kecik tu kene pakse..
ALL IN ONE

Faiz berkata...

I'm BUYING Tokay gecko in weight
400gsm above Starting 4-Million,
500gsm Starting 13-Million,
Negotiable for OWNER to Demand the price.

600gsm 26-Million
700gsm 40-Million
800gsm
900gsm
1KG
IT'S FOR YOU TO DEMAND THE PRICE.

please contact me at
60146888518
Faiz_Andrian@ovi.com
We are DIRECT buyer Associate With:
Canada.
W.H.O.
Korean.
( WE ARE NOT A BROKER, GENUINE BUYER DIRECTLY )

Prefer owner to contact me.
Broker also are welcome.

( Anyone who help me find the owner or broker will get Commission for: 400gsm, 100k above, 500gsm 1Million, 600gsm and above.. 2M~10M )

NISA KHAIRI berkata...

Bestnya aktiviti2 mcm ni...saya suka..aktiviti macam ni lebih mengeratkan silaturrahim...

p/s nak ikan bakar sket..hehehe

Uchi kay-f @hmad berkata...

hurm bersawang dah uhukx3...hi3...

mnelah sigu ni pergi...

Terbaru!!!

Follower atau yang Melawat ke Blog Mummy...LET'S EXCHANGE OUR LINK ...

Sekitar Majlis Pelancaran Mystar Sandakan 2010